Wanneer: 7 oktober van 11u-12u
Doelgroep: rioolbeheerders en ontwerpers openbaar domein
Deelname: Gratis voor leden, 50 euro voor niet-leden

 

Volgens het SB250 is voor de uitvoering van ondergrondse infiltratievoorzieningen een keurmerk vereist. De PTV 8003 legt eisen vast voor de uitvoering van ondergrondse infiltratievoorzieningen die gebruikt worden voor infiltratie en buffering. Bedrijven die deze werken uitvoeren dienen te beschikken over een uitvoeringscertificaat om de kwaliteit van de werken te waarborgen. Verder dient de expertise van de werknemer aangetoond te worden met een opleidingscertificaat van uitvoeringsverantwoordelijke. De opdrachtgever kan eisen dat de overeenkomstigheid van de ondergrondse infiltratievoorzieningen met de eisen van de PTV 8003 aangetoond wordt door een projectkeuring.

In dit webinar lichten we toe hoe je als ontwerper of rioolbeheerder hiermee omgaat en de aandachtspunten waarmee rekening gehouden dient te worden van ontwerp tot oplevering.

  

Inhoud:

  1. Ontwerp van de infiltratievoorziening in functie van randvoorwaarden

Door Rik Debusschere, Aquafin
Toelichting stappenplan voor het ontwerp van een ondergrondse infiltratievoorziening rekening houdende met de historiek van het terrein, ontwerpparameters (o.a. grondwaterstanden, helling, belasting wegdek,…) en externe factoren.

  1. Implementatie in bestek

Door Andie Dedoncker, Copro
Hoe dien je om te gaan met de uitvoeringscertificatie? Wat zijn hierbij de aandachtspunten bij gunning en uitvoering. Welke controles zitten vervat in de PTV en wat dient de opdrachtgever te controleren? Hoe implementeren in bestek.

  1. Uitvoering werken

Door Francis Poelmans, voorzitter werkgroep Materialen en kwaliteit VLARIO
Waar dien je als ontwerper aan te denken voor de uitvoering van de werken? Deze toelichting geeft je antwoorden op een aantal praktische vragen: Wat zijn de aandachtspunten bij gunning aannemer? Welke werken kunnen in onderaanneming? Wie is verantwoordelijk en wie dient toezicht te houden? Welke aandachtspunten zijn er voor het materieel en materiaal? Meetstaat? Hoe kan je zelfcontrole doen? Welke aandachtspunten en verbeterpunten zijn er tijdens het toezicht? Hoe organiseer ik de planning best?

  1. Aandachtspunten bij oplevering

Door Francis Poelmans, voorzitter werkgroep Materialen en kwaliteit VLARIO 

  1. Vragen

 

Webinar Hoe omgaan met uitvoeringscertificaat PTV 8003 en aandachtspunten

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijvingsformulier

Enkel de 10 cijfers zonder BE. Bijvoorbeeld: 0480699138.
Naam*
Adres*
E-mailadres*
Deelname*
Bedragen zijn exclusief BTW.
Indien van toepassing
Nieuwsbrief
Akkoordverklaring*